Kontaktoplysninger

Lyngholm Hundeskole

v/Charlotte Lyngholm

Guredevej 44, Tuse Næs

4300 Holbæk


Mail: charlotte(a)lyngholm.com

Tlf. 4595 1234   Mobil: 2096 2030


Bankoplysninger: Nordea

Reg.nr. 2257

Kontonr. 6268-690-024

Min baggrund og historie

Jeg er født og opvokset med hunde, kaniner, marsvin, geder og heste. Igennem årene har vi haft Collie, Engelsk Setter, Golden Retriever, Flatcoated Retriever, samt et kryds mellem en Sankt Bernhard og Schæfer. Min egen hund købte jeg i 1984. Det var en Bearded Collie, ved navn Katla. Hende trænede jeg i De Dressursamarbejdende Specialklubber (DSS). Et trænersamarbejde, blandt dengang 11 specialklubber under Dansk Kennel Klub. Jeg deltog i næsten alt med lydighed- og agilitytræning, heriblandt flere lydighedsprøver. Senere blev jeg uddannet til lydigheds- instruktør i DSS (1988). Herefter underviste jeg først i Bearded Collie klubben og senere i Old English Sheepdog Klubben. Jeg arbejdede med en mangfoldighed af racer. I 1990 etablerede jeg sammen med Christina Ingerslev den første lydigheds- afdeling i Border Collie regi, som dengang var under Fællesklubben i DKK.

I 1994 blev Border Collie Klubben dannet og herefter fortsatte aktiviteterne under denne. Som medlem af lydighedsudvalget deltog jeg i udarbejdelsen af Border Collie Klubbens uddannelses-kompendie og var arrangør / underviser på uddannelsen af instruktører til klubben. Gennem tiden har jeg arrangeret samt deltaget i kurser med førende instruktører fra Danmark, England, Norge og Sverige. Disse kurser har omhandlet adfærd og hundens sprog, lydighed, både basis- og konkurrencetræning, spor- og lugtdiskriminering samt hyrdehundetræning. Herudover har jeg arbejdet med hunde til reklamefilm. Jeg har desuden erhvervet stor viden om hunden gennem min tid som opdrætter af Border Collies. Jeg er indehaver af kennelmærket Fæhunden.


Min hundeuddannelse

Juni-juli 2003
Chicken camp, Criteria & Cuing class / Chaining class, Hot Springs, Arkansas, USA med Bob Bailey.Videregående kurser med træning af høns. Om at sætte signal / kommando på en adfærd samt at kæde flere adfærd sammen.

Oktober 2002
Chicken camp, Discrimination-class, Stockholm med Bob Bailey, USA. Bob Bailey er en af de mest kendte indenfor klikkertræning af dyr i USA. Han har opnået sin store ekspertise gennem de sidste 50 år, hvor han i sin virksomhed har trænet mere end 140 forskellige dyrearter og mere end 15.000 individer med klikkertræning. Fra spækhuggere, elefanter og bjørne til kaniner, ravne og høns.I workshoppen træner man høns og ikke hunde. Dette giver deltagerne en helt ny dimension af hvad læring egentlig er - om læringsprocesser og teknikker.

Maj 2002
Spor- og lugtdiskrimineringskursus i Danmark med Anne-Lill Kvam, Norge.

2002-2003
Hundetræner- og adfærdsuddannelse, Hagan Hundeskole, Norge v./Turid Rugaas.

1990-2000
Løbende kurser og seminarer med internationale instruktører, heraf kan nævnes: Hyrdehundekursus med Katy Cropper, England
Lydigheds- og agilitykursus med Mary Ray, England
Agilitykursus i Schweiz med blandt andet Yvonne Croxford, England.

1986-1988
Instruktøruddannelse, DSS (De dressur samarbejdende specialklubber). Dengang 11 specialklubber under Dansk Kennel Klub.


Nyhedsbrev