Kontaktoplysninger

Lyngholm Hundeskole

v/Charlotte Lyngholm

Guredevej 44, Tuse Næs

4300 Holbæk


Mail: charlotte(a)lyngholm.com

Tlf. 4595 1234   Mobil: 2096 2030


Bankoplysninger: Nordea

Reg.nr. 2257

Kontonr. 6268-690-024

Hundesprog

Ved bekendtskabet med Turid Rugaas introduceres man som hundeejer / træner til et nyt liv sammen med hundene. Turid har fortalt mig om den vigtige basis kundskab: Vi må lære os at forstå hunde-sproget, så vi kan forstå vores hunde. Det er kernen til et godt liv sammen.

For en art, som hunde dyrene, der lever i flok er det vigtigt at kunne kommunikere med sine egne. Både for at samarbejde på jagt, få unger og ikke mindst holde fred og ro med hinanden. Konflikter er farlige - det betyder skader og derved en svagere flok. Det har de ikke råd til - i yderste konsekvens vil flokken uddø. Op igennem tiden har ulve og hunde udviklet et utroligt kommunikations net, som har sat dem i stand til at undgå konflikter samt stoppe konflikter, hvis disse skulle opstå. Hunde har omkring 30 dæmpende signaler, måske flere. Alle hunde over hele verden har dem, uanset race, størrelse, farve og facon. Et fuldstændig universel sprog. Det betyder at hunde fra alle dele af verden kan kommunikere med hinanden. En hund, der er importeret fra Japan, vil kunne forstå og kommunikere med en hund her fra Danmark.
Det er noget de bare kan fra naturens side. Hvis en hund har et dårligt udviklet sprog er det enten fordi, den ikke har haft mulighed for at udvikle det eller fordi at vi mennesker har ødelagt det (sådan er det oftest). Så må der arbejdes med at udvikle sproget eller at reetablere det vi har ødelagt. Hundene bruger også disse signaler overfor os mennesker, da det er det sprog de kan og tror at vi forstår det. Det vil være for omfattende at skrive om alle signalerne her, det anbefales derfor at læse meget mere i bogen "På talefod med hunden - De dæmpende signalene" af Turid Rugaas. Bogen er let at læse og den fortæller om alle de kendte signaler, godt hjulpet af en masse eksempler.

Nyhedsbrev